Menu

Autori

 

Projekt drvokod odvija se pod pokroviteljstvom nakladničke kuće Profil-Klett, a autori drvokoda su učiteljica biologije Bernarda Musović i učitelj informatike Branko Raičković koji rade u IV. Osnovnoj školi u Bjelovaru.

Profesorica biologije i kemije, Bernarda Musović, aktivna je u STEM području. Koristi napredne tehnologije u nastavi. Bavi se programiranjem i uvođenjem micro:bit-a u nastavu. Polaznik je mnogih CARNet-ovih tečaja i seminara.

Aktivno je sudjelovala u osmišljavanju projektu “Drvokod”, te njegovom predstavljanju na Carnetovoj korisničkoj konferenciji 2018. u Šibeniku.

Nastavnik matematike-fizike, učitelj-mentor informatike, voditelj vannastavne aktivnosti robotike Branko Raičković dugogodišnji je mentor učenika na državnim natjecanjima.

Dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture, Grba grada Bjelovara za osobit doprinos u ovom području, micro:bit ambasador, te počasni instruktor-savjetnik HZTK.

Ujedno je i predsjednik Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i Predsjednik Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije.